Home Pret beton
Pret beton
Pret beton PDF Imprimare Email
Pret beton
Scris de mihaela86   
Luni, 27 Iunie 2011 12:25

Betonul se foloseste in constructii si este un amestec de pietris, nisip, ciment si apa care se transforma prin uscare intr-o suprafata foarte rezistenta. Betonul poate avea proprietati tehnice, mod de fabricare si punere in lucru foarte diferite, de aceea poate fi de mai multe categorii. Orice pret la beton variaza in functie de aceste caracteristici, la fel ca si in cazul unui pret la tabla. De asemenea, exista betoane usoare si betoane speciale. Un pret la beton variaza si in functie de aceste aspecte.

In cazul betonului usor, lucrurile sunt simple. Un pret la beton usor ia in calcul mai multe criterii. Primul criteriu a unui pret la beton usor se refera la greutate. Acest tip de beton are o greutate mai mica de 2000kg/mc, in scopul dobandirii unor calitati termoizolante. Un alt criteriu de calculare a unui pret beton este caracterizata de provocarea unor reactii chimice. Acest tip de beton este utilizat pentru executarea de blocuri pentru zidarii, fasii, placi si panouri pentru pereti etc.

Un pret la beton de acest gen este diferit de unul pentru betonul standard. Un alt tip de beton este cel macroporos care se obtine prin alegerea unor granulozitati a agregatelor care pot fi grele-compacte sau usoare-poroase. Un pret la beton special difera deoarece este vorba de un beton de inalta performanta, rezistent la temperaturi inalte sau este vorba de un beton cu polimeri, hidrotehnic sau beton armat cu fibre. Un beton pentru drumuri este considerat a fi un beton special.

Datorita cresterii tehnologiilor in constructii, dar si datorita calitatii, betonul simplu este din ce in ce mai utilizat. Se foloseste beton pentru placi de placare, blocuri de zisarie, borduri, pavaj, pardoseli etc. Un pret de beton variaza in functie de aceste caracteristici si aspecte. Astfel, exista cate un pret de beton pentru fiecare constructie si pentru fiecare buget. Un pret de beton poate incepe de la 130-140 lei pe metru cub si poate ajunge la preturi foarte ridicate.

Placile din beton pot fi placi simple sau mozaicale. Ele sunt folosite pentru constructiile interioare si exterioare. Un pret la beton se calculeaza si in functie de aceste aspecte. Bordurile fabricate din beton sunt folosite pentru incadrare (incadrarea trotuarelor, a spatiilor verzi, a drumurilor si parcarilor sau pentru incadrarea aleilor). In plus, un pret la beton pentru borduri tine seama de dimensiune, forma si calitate.

Ultima actualizare în Marţi, 28 Iunie 2011 07:39
 


Sondaje

Credeti ca pretul benzinei va creste in continuare?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com