Home Pret caramida
Pret caramida
Pret caramida PDF Imprimare Email
Pret caramida
Scris de mihaela86   
Marţi, 14 Iunie 2011 13:41

Caramida este un material de constructii artificial, obtinut dintr-un amestec de alte materiale (argila, nisip si apa) sau obtinut din alte materiale (ca de exemplu beton sau zgura de furnal). Caramida poate fi uscata la soare sau uscata intr-un cuptor (prin ardere). Un pret la caramida difera in functie de tipul acesteia si de caracteristicile sale. In cazul unui pret la caramida din argila arsa el depinde in cea mai mare masura in functie de tipul acesteia (caramizi pline sau caramizi cu goluri).

Un pret la caramida plina este influentat de rezistenta pe care o dau constructiei. Acest pret la caramida plina are ca baza de calcul dimensiunile normale de 5,4 x 10,5 x 22 cm. Un pret la caramida cu goluri variaza in primul rand in functie de grosimea acestora. Astfel, exista pret la caramida cu grosimi de 8, 11, 15, 20 si 30 cm care difera de la o masura la alta. Dimensiunile unor caramizi sunt de 20 x 40 cm.

In unele locuri se folosesc caramizi pentru pavarea strazilor. Chiar daca nu au o rezistenta deosebita la trafic intens, acestea sunt o buna suprafata decorativa in zonele pietonale. Un pret la caramica de acest gen este diferit de orice alt pret la caramida destinata constructiilor. Caramida intra si in alte constructii inafara de cele de locuinte. Astfel, puteti intalni caramida in constructiile de seminee, cuptoare, garaje etc. Un pret de caramida poate cuprinde si un pret de beton, de exemplu.

Un pret la caramida plina variaza de la o firma la alta. Puteti gasi un pret la caramida plina la mai putin de 1 leu si puteti gasi si un pret la caramida plina care depaseste cifra de 2 lei. Unele firme calculeaza un pret la caramida pe bucata, in timp ce altele calculeaza un pret la caramida pe metru cub. Inainte de a achizitiona caramida pentru noua constructie, vizitati mai multe magazine de specialitate, inclusiv online si consultati ofertele mai multor producatori pentru a va asigura ca ati facut o alegere buna.

Acest tip de caramida asigura o buna izolare termica si fonica. In Marea Britanie acest tip de caramizi este folosit de secole in constructii. Pana de curand aproape toate casele din Marea Britanie au fost construite aproape in intregime din caramizi. Englezii gasesc in constructiile acestea un aspect estetic deosebit. Cele mai multe universitati si colegii din Marea Britanie sunt construite din caramida, acesta este si motivul pentru care un pret la caramida este foarte ridicat in aceasta tara.

Ultima actualizare în Miercuri, 15 Iunie 2011 07:54
 


Sondaje

Credeti ca pretul benzinei va creste in continuare?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com